lauantai 4. huhtikuuta 2009

Lost & found: Sateenkaariskenen pointti


Muutin noin kaksi ja puoli vuotta sitten Kouvolaan Vantaalta. Hyvin nopeasti aloin kaipaamaan sateenkaarevaa seuraa ympärilleni. Kummallista.


Pääkaupunkiseudulla naureskelin mielelläni homoravintoloille. Näinä päivinä, kun heterot suorastaan jonottavat päästäkseen sisään DTM:ään tai Lostariin, tuntuu homoravintoloitten pointti kadonneen. Sitä paitsi, jos joku perustaisi "heteroravintolan", se saisi osakseen varmaankin paheksuntaa ahdasmielisyydestä, ellei suorastaan syytteitä syrjinnästä.


Minun piti tulla homokapakattomaan Kouvolaan asti tajutakseni, mikä tarkoitus on homokuppiloilla, "heteroystävällisillä" sellaisillakin.

Ne ovat paikkoja, joissa "homo" ei ymmärry automaattisesti (hetero)miesten väliseksi nälvintäsanaksi, ja ne ovat paikkoja, joissa ei tarvitse olla muille hetero niin kauan, kunnes toisin todistetaan.


Onneksi minulla oli ystäviä, joitten kautta pääsin tutustumaan eläviin, kouvolalaisiin ei-heteroihin. Mainion, sateenkaarikansaa koko Suomen laajuudella yhdistävän SETA-foorumin kautta bongasin ketjun "Kouvola!" (ketjun lukeminen vaatii rekisteröitymisen palstalle), ja homofobian vastaisena päivänä 17.5.2007 kokoonnuimme Kouvolan Coffee Housessa. Välissä meni vuosi, ennen kuin näimme porukalla uudestaan. Netissä porukkamme tavoittaa tätä nykyä Sateenkaari-Kouvola -foorumilta, ja ilmeisesti Facebookissakin jokin ryhmä löytyy.


Olemme tavanneet säännöllisen epäsäännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa, ja uusia ihmisiä tulee pikkuhiljaa mukaan toimintaamme. Käymme kahvittelemassa, juhlimassa, leikkimielellä urheilemassa ja luonnonhelmassa patikoimassa. Nyt aloitamme blogaamisen.

Mukaan meininkiimme toivon kaikkia ihmisiä, jotka uskovat ihmisten oikeuteen olla seksuaalisuudeltaan juuri sitä, mitä vilpittömästi kokevat olevansa. Villeissä unelmissani moinen ajattelutapa on vielä joskus ihan arkipäiväisen normaalia, eikä pelkkä erikoinen poikkeustila.


Sitä paitsi, Kouvola nyt vaan on kauniimpi tällä puolen sateenkaarta.


- Jepa,
Kouvolalaistunut sateenkaarenmaalari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti