maanantai 4. toukokuuta 2009

Miehenä olemisen vaikeus

Katsoin pitkästä aikaa elokuvan The Latter days. Elokuva kertoo mormonipojasta Aaronista, joka saapuu Los Angelisiin. Siellä hän tapaa villiä poikamieselämää elävän Chirstianin, joka rakastuu Aaroniin. Kuitenkaan kirkko eikä Aaronin perhe hyväksy häntä sellainsena kuin hän on. Aaronin isä, joka on kirkon toiminnassa vahvasti mukana laittaa poikansa hoitolaitokseen, jossa Aaron on tarkoitus parantaa.

Tämä elokuva saa minut, joka kerta itkemään ja tunnen kuinka tarina repii minua sisältä. Jos kysyt miksi, se johtuu siitä miten vaikea miehen on toista rakastaa ja miksi se on niin kiellettyä ja sitä on niin vaikea tunnustaa. Miehenä elämisessä on se vaikeus, ettei erilaisuus ole sallittua. Miehen pitää olla maskuliinen äijä, se joka johtaa laumaansa. Mutta jos ilmoitatkin pitäväsi miehistä, voi ovi sulkeutua edestässäsi huomaamattasi.

Uskon, että myös Kouvolassa elää miehiä, jotka haluaisivat tutustua, ihastua, rakastua toiseen mieheen mutta he eivät uskalla. Taustalla voi olla muiden mielipiteet, vanhemmat, työpaikka tai muut asiat, jotka vaikeuttavat todellisen onnen löytämistä. Moni näistä ihmisistä elävät sitten ei niin täydellisessä suhteessa ja joko kieltävät itsensä ja halunsa tai tuovat ne esille salaa.Toivon, että näistä miehistä löytyy rohkeita, jotka uskaltavat olla sitä mitä ovat ja löytävänsä onnen. Mikä on loppujen lopuksi tärkeintä kuin se, että on onnellinen juuri sellaisena kuin mitä itse on.

Jukka Parviainen

1 kommentti:

  1. Hyviä kirjoituksia, Jukka, mutta korjaa toki kirjoitusvirheet, kiitos :)

    VastaaPoista